Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık bünyelıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden daha şu denli olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olabilir bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Yangın kapısı müstacel çıkış ciğerin kullanılacaksa o dem gerekli koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kızılçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.
Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi dâhilin önemli öneme sahiptir. Tetkikat yangın kafaladıktan sadece 3 dakika içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk derunindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.
Yangın merdivenine iye tutulmak koskocaman bir avantajdır. şüphesiz bu üstünlükı yaratmak bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri artık meşru çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen faziletli binalarda yangın merdiveni binanın inşaat aşamasında yapım edilmektedir. Fakat zahir bir yangın merdivenine ehil sürdürmek sinein binanızın yeni olması ya da fazlaca mürtefi olması gerekmemektedir.
Her yangın merdiveninin her dü yönında korkuluk, küpeşte ya da duvar bulunması gerekmektedir.
Yangın Kapıları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en temel kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.
Ancak zirdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda hareketsiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni mimarilması zaruri olarak ikrar edilmektedir.
Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran henüz az tercih edilmesinin sebebi insanların inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya balans kaybı kabil şeyler yaşayabilmeleridir.
Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; alelumum sınai tesislerde iki farklı kayranı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu hazırlamak bağırsakin kullanılmaktadırlar.
Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
Yangın yönetmeliğinde rapor edilmiş olduğu üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Bapların kendiliğinden kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
Birokkalı şirket ve şirkete bu alanda özen veren firmamız, müşteri memnuniyetini ve emanet güvenliğini dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri bayındırlık denetimlerinde bile tam yangın kapısı derece almaktadır.